Hoppa till sidans innehåll

Om UIF


Välkommen till Upsala-IF !

Vi har vårt näste i Flogsta med tillhörande klubbhus. Huset är en gammal tjänstemannabostad som tidigare tillhörde Ekeby bruk. Där har vi huserat sedan 1995 och på kansliet gör vi vårt yttersta för att tillsammans med alla fantastiska ledare utveckla och driva Upsala IF in i framtiden. Utan den enorma insats våra ledare gör skulle vi inte klara oss länge och tillsammans med våra aktiva i alla åldrar är det nyckeln till en sund och frisk förening.

Föreningen bildades 1905 och har således några år på nacken. I takt med att omvärlden förändrats har även föreningen gjort detta. Av våra nästan 2000 medlemmar är det ca 1500 som är under 20 år och det om något skapar enorma förutsättningar inför framtiden.

Vi är i hela föreningen överens om att det skall finnas en plats för alla. Det har varit och är en process som vi hela tiden jobbar mycket målmedvetet mot. Inom ramen för våra resurser är det en ständig drivkraft att erbjuda alla möjligheten att idrotta och alla skall känna sig välkomna.

Upsala IF är en mångsektionsförening med en huvudstyrelse som paraplyspets. Idag har vi fem sektioner med väldigt olika inriktningar och spännvidd.

 

Fotboll

Inom fotbollen består ungdomsverksamheten av en stor fotbollsskolegrupp med 6-åringar och fortsätter sen med ett flicklag i varje årskull från 7 år upp till 15-16 år. På pojksidan finns det oftast två lag i varje årskull from 7 år upp till 16-17 år, i vissa årskullar finns det t.o.m. tre lag. Våra representationslag spelar för närvarande div.2 herr och i div.3 dam.

Våra motton är – ”Alla ska kunna leva och utvecklas med fotbollen så länge man vill” och ”Med spelaren i fokus”.

Idag har vi cirka 600 aktiva spelare fördelat på cirka 30 lag.

UIF Fotboll är en klassisk ”gör-det-själv” förening med många ideellt arbetande tränare, ledare, styrelsemedlemmar etc. men som sakta men säkert är på väg in 2000-talet. De senaste åren har ett stort arbete lagts ner på att utveckla vår produkt – FOTBOLL – samt att hitta samarbetspartners som komplement till klassiska sponsorer vilka vanligtvis är föräldrar, ledare och aktiva.

Bland våra nuvarande samarbetspartners kan vi nämna Nike som levererar all fotbollsutrustning genom Intersport samt Lindvalls kaffe som bidrar till fikat vid hemmamatcherna.

Sedan drygt 10 år tillbaka arrangerar vi en fotbollsturnering för pojk- och flicklag 7-12 år. Den kallas ”Ekebycupen/UIF-dagen” och spelas sista lördagen i september alternativt första lördagen i oktober. Det brukar vara cirka 75 lag på plats med totalt cirka 1000 deltagare samt föräldrar och andra anhöriga.  

Vi har vår hemvist i stadsdelen Ekeby/Flogsta där vi har omklädningsrum vid Ekebyvallens naturgräs som också är damernas hemmaplan. Herrarna spelar på Studenternas IP och övriga lag spelar på Ekeby konstgräs eller övriga naturgräsplaner i Ekebydalen. Klubbhus och kansli har vi i Flogsta, i en äldre villa som vi hyr av Uppsala kommun.

Läs mer om Upsala IF Fotboll på: www.uiffotboll.se   

Vill du veta mer om Upsala IF och vår verksamhet – kontakta:

Sportchef Mikael Madeon, 0706-51 01 84 eller This is a mailto link  

 

Boxning

Boxningen har en egen klubblokal med tillhörande kansli och gym. Dessutom en seriös träningslokal med boxningsringar och diverse annan utrustning. Den ligger på Heidenstamsgatan 67 och är i sig en mycket uppskattad och behaglig mötesplats. En rad olika träningsgrupper huserar frekvent i dessa lokaler och idag är det många tjejer som hittat dit. Boxningsträning är en uppskattad form av fysisk aktivitet och resultaten i de olika tävlingarna talar för sig själv. Boxningssektionen tar ett stort socialt ansvar och är en seriös och omtyckt aktör i området.

 

Orientering

Orienteringssektionen är en uppskattad arrangör av vår/nattävling som del i Uppsala Möte och är en i allra högsta grad aktiv sektion. Dessutom har sektionen kartverksamhet med egna kartor för bland annat välkända Norra- och Södra Lunsen, Kungshamns Morga samt Högsta Åsen. Naturpass arrangeras i Norra Lunsen och på Högsta Åsen.

 

Friidrott

Upsala IF Friidrott, en av friidrottarens stora aktörer, som varit många, är inom UIF den legendariske storlöparen Bertil Albertsson, med OS brons på 10 000m i London 1948. ”Bertil Albertsson är föreningens främste genom åren”. Sammanlagt åtta SM – guld, den första svensk under 30 min. på 10 000m (29.46.0).

Under åren som har gått så har UIF friidrott skördat många SM medaljer inom löpning, stafettlag, stavhopp, diskus, tiokamp, femkamp, terränglöpning samt kula. UIF:are har också deltagit i många landskamper. Det strömmar fortfarande in SM – medaljer med olika valörer. De senaste var nu i augusti på ungdoms SM!

Idag 2010 så kan vi stolt säga att vi har många unga talanger på gång!

Talangerna hittar vi inom kastgrenarna, löpning och hoppgrenarna.

 

Handboll

Handbollssektionens hemsida. Vi har just nu ett antal pojklag, juniorlag samt ett ungt herrlag spelandes i div IV (2010/11) med ambitionen att klättra i seriesystemet. Vi är intresserade av att starta upp nya lag inom föreningen, och behöver fler ledare och spelare. Vi bedriver handbollskola i Uppsävja och Valsätraskolans idrotshallar. 

Uppdaterad: 06 MAR 2015 12:23 Skribent: Sirpa Maatiala

 Koneo_CMYK

Postadress:
Upsala IF
Flogstavägen 9
75273 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018513550
E-post: This is a mailto link

Se all info